söndag 19 oktober 2008

Bra tips!!!!!!!!!

1. Ska du göra något nytt? Tänk att det kommer att gå bra. Se framför dig hur bra du kommer att lyckas. Inte tvärt om.

2. Denna är lite som ettan men tänk på hur du vill att det ska vara/gå och inte hur du inte vill att det ska gå. För om du tänker varje gång; jag får inte komma försent imorgon, guess what? Du kommer försent. Tänk istället att du inte kommer att komma försent.

3. Ny klass? Låt nervositet driva dig frammåt istället för tvärt om. Omvanlda den känslan till något positivt. Sätt dig inte bara längst bak i klass rummet och stamma dig fram om nån frågar dig nåt utan, var glad, positiv och intresserad som kommer folk verkligen öppna upp ögonen för dig!

4. Gör förändringar i ditt liv. Har du haft samma frisyr i mååånga år? Kanske ska du då ändra den, förnya dig lite. Eller kanske en ny hårfärg? Positiva förändringar i vardagen förändrar ditt humör till det bättre!

5. Tänker du på stunder som gjorde dig glad - kanske den där gången när du fick den där leksaken som du länge önskat dig när du var fem år, eller en låt som gör dig lycklig. Spela den låten om du känner dig nere, sjung med kanske och det kommer definitivt få dig att må bättre.

6. Har du kompisar som trycker ner dig? - gör av dig med dem. De tar din energi och får dig att må sämre. Det kan vara små enstaka blickar eller kommentarer om hur du ser ut. Du är värd bättre!

7. När du vaknar på morgonen - försök att alltid vara glad. Jag vet att det inte är enkelt om man är trött, inte utvilad och småsur på väckarklockan men med en sur inställning på morgonen så kan hela dagen gå i samma anda.

8. Är du jätte blyg och aldrig vågar prata med någon? Jag vet hur det är - jag har varit hiskeligt blyg i mina dagar och skämts för att jag har varit det. Jag vågade ingenting. Men små små steg i vardagen kan förändra dig! Det gjorde det för mig, mitt självförtroende har nog skjutit i höjd galet mycket det senaste. Och det är jag så glad för, för du MÅSTE sluta vara så elak mot dig själv. Jag klagar med, det vet jag. Eller jag har mer mina dagar - vissa dagar tycker jag att jag är ful, tjock och allt, medans andra dagar så är det tvärt om. Jag vill tänka possitivt alla dagar - det är mitt mål och jag är på bättre väg.

9. Är du inte blyg? kommentera aldrig någon som är det "du säger inte mycket du". Hjälper en sådan kommentar tror du? NEJ, utan pusha personen att prata istället ställ frågor och visa dig intresserad. Blygheten är en rädlsa av att misslyckas. Så där för vi oss upp till 1:an. Tänk att det kommer gå bra så gör det de.

10. Klaga inte på dig själv. Denna punkten måste jag bli bättre på. "Åh vilket fult hår" "jag är så tjock", jag hatar det och det. Jag önskade att jag slapp klaga på mig själv så mycket. Jag gör inte mig själv en tjänst när jag gör det inte du heller så sluta upp med det! Tycker ni det är fjantiga saker? Ok, det är inte mitt problem utan detta är riktigt bra råd som är bra att tänka på. Faktiskt det är en liten utmaning, för mig med för jag följer absolut inte alla dessa men det är mitt mål nu :)!

Aqualung - Easier To Lie

peter